dinsdag 24 januari 2006

Playstation

Ter illustratie bij het stuk over imagebuilding wilde ik een foto over een bedrijf dat heel veel aandacht besteed aan zijn imago en niet aan het product zelf in de reclame. Kledingmerken zijn hier erg goed in, neem de reclames van Diesel. Het ene seizoen verzinnen ze een soort speeltuin, het andere seizoen nemen ze een foto van actievoerders voor de campagne. 
Een ander goed voorbeeld is Playstation. De reclame-uitingen van Playstation zijn zeer vaag en onbegrijpelijk. Zo hebben ze een tijdje de slogan 'the third place' gevoerd, ten eerste heel moeilijk te verstaan en ten tweede heb ik niemand kunnen vinden die daar de achterliggende gedachte van weet. 
In stijl met de vage beelden van Playstation heb ik deze foto gemaakt. De twee jongens van dichtbij gefotografeerd en hun pupillen veranderd in de knopjes van het bedieningspaneel van Playstation. Met als gedachte dat je er 'vierkante' of ander vormige ogen van krijgt.
Tijdens de fotoshoot was de ketting iets te strak om de nekken gedaan waardoor bij verplaatsing de jongens bijna gewurgd werden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten